2015

Tradiční spojovací cesta mezi Benešovem a Konopištěm vede z města parkem po tzv. promenádní cestě. Ta protíná oddělení parku, zvané Šiberna, a po kilometrové procházce dosáhne chodec-turista konopišťského zámku.

Bohužel město Benešov kromě frekventované mezinárodní silnice E55 (I/3) od parku odděluje také ošklivá betonová zeď.Kromě snahy o bezpečnější přecházení jsme ve spolupráci s Městem Benešov a společností QUO prosadili aspoň tuto optickou úpravu.

2012.11.11. Konopiště (3)

2015.01.15 (8)2015.01.15 (6)

21.3.2015 – první jarní den jsme uspořádali tradiční brigádnickou akci „Pomoc konopišťskému parku“. Šlo už o 9. brigádu –  tentokrát vyčištění od náletů dřevin a úklid severní podzámecké stráně nad obůrkou. Zároveň jsme předali zámku Konopiště náš sponzorský dar – květiny pro kruhový záhon na východním parteru u medvědária. Super akce a nádherné počasí k tomu ! Děkujeme všem zúčastněným za pomoc !

Další fotografie naleznete v Galerii.

2015.03.21 (73) 2015.03.21 (89) 2015.03.21 (103)2015.03.21 (49)

Od konce června 2015 nalezla poblíž konopišťské restaurace Nová myslivna své místo naše externí výstava „Sarajevský atentát – otazníky nezmizely“. Na dvaceti panelech si tak lze znovu projít dramatickou historii června roku 1914…

2015.06.23 (15) 2015.06.23 (16) 2015.06.23 (18)

14.11.2015 – Pořádali jsme jubilejní – 10. brigádu na pomoc konopišťskému parku. Standardní účast, „standardní listopadové počasí“ a zase kus dobře odvedené práce na severním zámeckém svahu. Zjara to už dotáhneme do konce.

2015.11.14 (26) 2015.11.14 (38) 2015.11.14 (53)