2013

23.3.2013 – 5. brigáda v Konopišti * Uklízeli jsme široký pruh parku po obou stranách hlavní promenádní cesty z Benešova (v odd. parku „Šiberna“). Místy to bylo „ajncvaj“ hotový, občas hodně „hustý“. Finále obstarala dršťková polévka, servírovaná přímo z „mobilní restaurace“ 😀

POZVÁNKA 20130323_0001

2013.03.23. brigáda V (10)2013.03.23. brigáda V (12)2013.03.23. brigáda V (73)

9.11.2013 – 6. brigáda v konopišťském parku * Severní zámecký svah jsme čistili při několika brigádách, tentokrát jsme se činili hlavně proti budově čp. 3.

page0001

2013.11.09. (49)2013.11.09. (99)2013.11.09. (108)

26.11.2013 * proběhlo jednání v zásadní věci, která náš spolek dlouhodobě trápí: bezpečnější přecházení z města do konopišťského parku. Tradiční cesta vede po červené turistické značce z centra do ulice Ke Stadionu, dále místy , kde stávala vstupní brána do parku (dnes krátký úsek ulice Spartakiádní) až k mohutné, ošklivé betonové zdi. Ta odděluje město a rušnou silnici E55, za níž navazuje promenádní cesta konopišťským parkem.

Účastníky jednání byli zástupci Policie ČR, Města, záchranáři a hasiči a také my jako občanské sdružení, které se v této záležitosti dlouhodobě angažuje. Některé varianty řešení byly vyloučeny z technických příčin (podchod či nadchod), jiné vetovali někteří účastníci jednání (přechod pro chodce se zebrou, případně semaforem).

Výsledkem je kompromisní řešení – v inkriminovaném úseku bude snížena rychlost na 50 km/hod. – dopravní značka byla osazena v roce 2014. Bohužel rychlost se příliš nedodržuje a nekontroluje…2012.11.26. (9) 2012.11.26. (5) 2012.11.10. brigáda 4 (86)