Zámečtí zaměstnanci po roce 1918

Po smrti Františka Ferdinanda Rakouského – Este odešlo mnoho zaměstnanců ze služeb jeho dědiců. Zaměstnanci se rovněž prostřídali v průběhu první republiky, druhé světové války a let následujících. Na tomto místě bude postupně zveřejňován seznam lidí, kteří na Konopišti pracovali od roku 1918 až doposud.

1. Douda, Václav ml.
  2. Doudová, Barbora

←zpět

3 komentáře u „Zámečtí zaměstnanci po roce 1918

1. Ludmila Fiedlerová

Dobrý den, mám prosbu. Pracuji jako kastelánka ve Vrchotových Janovicích a právě dokončuji přípravu publikování zahradnických deníků S.Nádherné. Mezi dodavateli jsou tam v letech 1924-5 uvedeny i „Konopišťské školky, J.O.Molnár“ – chci se zeptat, zda tedy patřil ke spolupracovním (nikoli zaměstnancům) arcivévody FFd´E, kteří zůstali na Konopišti po r. 1918? Kde po něm pátrat?
    Moc vám děkuji, Ludmila Fiedlerová

2. Jiří Trnka

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Moje babička Karolina roz. Nováková 1884 – 1969, mi kdysi tvrdila, že její babička žila na Konopišti se svým synem, který tam byl kočí. Sama se prý dožila 106 roků. Podle křestních listů by se však musela jmenovat buď roz. Klavová pak Uhlířová, roz. Novotná nebo Nováková. Nevíte o někom, kdo by se v zámku dožil tolik let?

Děkuji. Zdraví J.T.

1. Petr Mareš Autor příspěvku

Dobrý den, pane Trnko, děkuji za Váš zájem, budeme tedy komunikovat emailem. Přeji hodně zdaru v pátrání. Petr Mareš